37,9883$% 0.34
41,4411€% 0.26
49,5055£% 0.29
3.714,89%0,34
9.810,94%-0,50
3200952฿%-1.82215
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), açık öğretim okullarının öğretim süreçlerini düzenleyen yeni bir yönetmelik yayımlayarak önemli değişiklikler yaptı.
Güncellenen bu yönetmelik ile, açık öğretim ortaokulu ve liselerinde ders geçme notları, örgün eğitimle uyumlu hale getirildi.
Artık, açık öğretim okullarındaki tüm derslerden geçme notu 45’ten 50’ye yükseldi. Ortaokullar için Türkçe dersinden başarılı olabilmek için öğrencilerin en az 70 alması gerekecek.
Bu yeni düzenleme, açık öğretim kurumlarının yönetmeliklerini birleştirerek açık öğretim lisesi, ortaokulu, mesleki açık öğretim lisesi ve imam hatip liseleri için kapsamlı bir çerçeve oluşturdu.
Önerilen Haber; Halk eğitim merkezlerinde yeni dönem! Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler mi ders verecek?
Yeni sistemde, açık öğretim ortaokulunda Türkçe’den 70, diğer derslerden ise 50 ve üzeri alan öğrenciler başarılı sayılacak. Açık öğretim liselerinde de tüm derslerden 50 ve üzeri puan almak, başarı için yeterli olacak.
Millî Eğitim Bakanlığı, açık öğretim okulları hakkında veri yönetim sistemine entegre öğrencilerin, belgelerinin istenmemesine yönelik bir düzenleme gerçekleştirdi.
Bunun yanı sıra, e-Devlet sistemi üzerinden açık öğretim liselerine yeni kayıt işlemleri yapılabilme imkanı sağlanarak, bürokratik süreçlerin kolaylaştırılması ve hızlandırılması hedeflendi.
Eğitim sürecinin kalitesini artırmak amacıyla sınavların elektronik sistem (e-Sınav) ve diğer yöntemlerle uygulanmasına yönelik yenilikler getirildi.
Yeni yönetmelikle, açık öğretim ortaokulunda kayıtlı ilköğretim çağı öğrencilerinin örgün eğitim kurumlarına geçiş yapmasına olanak tanındı.
Kayıt yenileme işlemlerinde de belirli muafiyetler getirildi. Mezuniyet koşullarını sağlayan yeni kayıt öğrencileri için sınavlara girmeden mezun olma imkanı sunuldu.
Diğer bir önemli yenilik ise, mesleki açık öğretim lisesi ve imam hatip lisesi öğrencilerinin özel durumlardan (salgın hastalık, doğal afet vb.) etkilenmeleri halinde, nakil ve geçiş işlemlerinin daha esnek hale getirilmesidir.
Yüz yüze eğitim verilen alanlarda kontenjana bakılmaksızın bu işlemler gerçekleştirilebilecek.
Yönetmelik ile öğrencilerin “donuk” ve “silik” durumları yerine, “kayıt yenilemeyen” ve “beklemeli öğrenci” tanımlamaları getirilerek süreçlerin daha net tanımlanması sağlandı.
Açık öğretim bürolarının adı açık öğretim birimleri olarak değiştirildi ve bu birimlerdeki 18 yaş üzeri öğrenciler için disiplin kuralları belirlendi.
Yargı Sistemi Değişiklikleri Mecliste Kabul Edildi